Full Informatiu

Curs 2013-2014

Núm. 79


Notícies

- Acte de Selecció de Treballs de Recerca de Batxillerat
- Tres mirades vers El Martinet de Ripollet
- Desè aniversari de l'escola El Martinet de Ripollet: Jornades pedagògiques adreçades a persones interessades en educació.
- Centenari de l'escola Anselm Clavé de Ripollet
- Jocs Florals escolars de Catalunya 2014
- XII Trobada de Corals d'Educació Primària 2013-2014
- XX Trobada de Corals d'Educació Secundària 2013-2014

- Escoles d'estiu


Acte de Selecció de Treballs de Recerca de Batxillerat


El 22 de maig vam celebrar al Teatre Auditori de Ripollet la dotzena edició de l'Acte de Selecció del Treballs de Recerca de Batxillerat.


A l’acte hi van assistir l’alcadessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, M. Elena Garcia; l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, així com les Regidores d’ Educació de Santa Perpètua de Mogoda, Neus Garcia, de Montcada i Reixac, Ana Rivas i de Ripollet,  M. Del Mar Viera.


Representant el Departament  d’Ensenyament, hi va assistir el Director dels Serveis Territorial al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, els inspectors, José Diego Vargas, Josep Vallcorba i Carles Torres i representants del Servei Educatiu.


També van assistir-hi els familiars, amics, professors i equips directius dels centres dels alumnes seleccionats.



L’acte va ser molt emotiu i alegre. Hi van assistir 110 persones.





Tres mirades vers EL MARTINET







Celebració del desè aniversari de l'escola El Martinet de Ripollet

Jornades pedagògiques adreçades a persones interessades en educació













Segons consta a la notícia publicada a la Vanguardia en les pàgines 3 i 4 del dia 30 de juny de 1914 es va fer la inauguració de l'edifici destinat a les "Escuelas Nacionales".










Amb motiu del Centenari es va organitzar una festa divendres 23 d'abril. Van assistir els gegants, van ballar i berenar pa amb xocolata.

Tots i totes anaven vestits d'època !!!!!!!













Jocs Florals escolars de Catalunya 2014

El Departament d'Ensenyament, amb la finalitat d’aconseguir l'èxit escolar de l'alumnat, s’ha fixat com a eix principal la millora de la lectura i de l’escriptura. El domini d’aquestes competències permet l'accés al coneixement, sigui quina sigui l'àrea o matèria d'aprenentatge o el suport sobre el qual es realitzi.


Per aquesta raó s'han posat en marxa diverses estratègies i iniciatives. L’impuls a la lectura, El gust per la lectura, La lectura en veu alta...a les quals, ara, es ve a sumar el certamen literari dels jocs florals escolars de Catalunya.

Aquests jocs florals escolars de Catalunya, neixen amb un triple objectiu:
  •  Potenciar i estimular la producció escrita dels nois i de les noies, en l’àmbit de millora de la lectura i de l’escriptura, que és un objectiu estratègic del Departament.
  •  Fer ressò i potenciar tots els certàmens literaris que ja es fan a nivell de centres educatius, municipal i comarcal...
  • Recuperar, fomentar i difondre una tradició cultural pròpia i arrelada al país.


En aquest primer certamen dels jocs florals escolars del nostre Servei Educatiu hi han participat aquests centres:

Montcada i Reixac: l’Institut La Ferreria i l’Institut La Ribera 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO  i de l’Escola El Turó, el cicle inicial.

Santa Perpètua de Mogoda: Escola Tabor, el cicle mitjà i el cicle superior.

El jurat estava format per: dos professors, un de primària i un altre de secundària, una assessora LIC i una persona del CRP.

Van ser escollits aquests textos:

Montcada: “Benvinguda primavera”, el poema de l’Escola El Turó, de l’autora Maroua Jaban del cicle inicial.

Santa Perpètua de Mogoda: “Tirem endavant”, el poema de l’Escola Tabor, de l’autor Jordi Bonada del cicle mitjà.

Aquests dos alumnes van passar a la fase territorial. L’acte de lliurament dels premis d’aquesta fase es va realitzar el 27 de maig al Casal Pere Quart de Sabadell.

El guanyador d'aquesta fase territorial va ser el Jordi Bonada del cicle mitjà de l'escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda.

El dissabte 14 de juny a les 12h, va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis de la fase nacional dels Jocs Florals de Catalunya.

L'acte va ser presidit per la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, hi van assistir tots els alumnes guanyadors de la fase territorial.




Uns 300 escolars del Vallès participen a la XII Trobada de Corals de Primària 2013-2014

El Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet, va acollir el passat divendres, 16 de maig, la XII Trobada de Corals de Primària, que va comptar amb la participació de gairebé 300 alumnes de 8 escoles vallesanes, entre elles Els Pinetons de Ripollet. L'acte estava organitzat pels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Occidental, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de Ripollet.


Els centres participants van ser, a més de Els Pinetons, que va fer d'amfitrió, l'escola Concòrdia de Sabadell, el Centre Mare de Déu de la Salut de Sabadell, el Centre Mare de Déu del Diví Pastor de Sabadell, el Centre Cultura Pràctica de Terrassa, el Centre El Cim de Terrassa, el Centre l'Avet de Terrassa i el Col·legi Sagrada Família de Santa Perpètua de Mogoda.


L'acte va comptar amb al presència del Director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Lluís Baulenas; l'Alcalde de Ripollet, Juan Parralejo; la regidora d'Educació, Mar Viera, així com representants d'Inspecció, de la secció de Serveis Educatius i Formació Permanent i dels centres de Recursos Pedagògics de Terrassa, Badia, Rubí, Cerdanyola, Montcada i Ripollet.


Cada coral va cantar dues cançons individuals i, per acabar, tots junts van unir les seves veus per oferir tres temes més, entre ells, El cant de les Trobades de Primària, amb lletra d'Ester Serrat i música de Constantí Sotelo. Sotelo, que estava present a la sala, va ser l'encarregat de dirigir aquesta peça.





XX Trobada de Corals d'Educació Secundària 2013-2014

El passat 29 d’abril vam celebrar la XX Trobada de Corals de Secundària al Centre Cultural de Terrassa.



El professorat coneix el poder del cant i du a terme aquesta magnífica tasca pedagògica organitzant i liderant amb professionalitat i dedicació les corals i orquestres als centres que han participat en aquestes trobades arreu de Catalunya, contribuint a enfortir l’educació dels nois i noies.

Aquest cant coral és una forma de comunicació que té la capacitat d’expressar vivències, emocions i sentiments que arriba directament al cor de les persones per sobre de les diferències culturals, mostrant-nos la riquesa de la diversitat i agermanant-nos en una mateixa activitat.


Del nostre Servei Educatiu hi van participar aquests centres:

Montcada i Reixac: Institut La Ferreria, Institut La Ribera.

Santa Perpètua de Mogoda: Col·legi Sagrada Família.




Escoles d'estiu